24HR SERVICE: +31 (0)513 43 73 16 // Morris Solutions is THE number 1 in retrofitting press brakes en guillotine shears

Morris Solutions neemt 25 jaar oude ponsbank onder handen

Morris Solutions neemt 25 jaar oude ponsbank onder handen

Morris Giaccone (direct rechts naast de banner) van Morris Solutions, te midden van de mensen van TS Group Holland.

Morris Solutions gaat de besturingstechniek van een 25 jaar oude ponsbank van TS Group Holland in Buren (Gld) vernieuwen. Deze overeenkomst werd feestelijk beklonken op METAVAK in Evenementenhal Gorinchem.

Morris Solutions in Joure is specialist in het retrofitten van kantbanken. Het bedrijf gaat nu echter ook ponsmachines, plasmasnijmachines en lasersnijmachines een nieuw leven bezorgen. Hiervoor is de Morris Solutions Cutting Division opgericht. TS Group Holland is de eerste klant hiervoor.

Snel handelen
Morris Solutions heeft TS Group Holland al eens binnen 48 uur een geretrofitte machine bezorgd. Dat snelle handelen en het bewezen succes herinnerden ze zich in Buren, toen hun ponsmachine moest worden vernieuwd. Dat was een behoorlijke uitdaging. Door de leeftijd van de machine zijn de onderdelen niet meer te verkrijgen. Hierdoor zou in eerste instantie, tegen zeer hoge kosten, de werk- en levertijd 13 weken bedragen. Op zoek naar een andere oplossing, kwam TS Group Holland wederom weer bij Morris Solutions terecht. De Friese retrofit-specialist zei als enige niet direct ‘nee’ en durfde uiteindelijk de uitdaging aan te gaan.

TS Group Holland is een onafhankelijke dienstverlenende organisatie die wereldwijd werkzaamheden verricht voor opdrachtgevers in de agrarische sector, industrie, infrastructuur en lab-innovatie. Het bedrijf is specialist op het gebied van engineering, projectmanagement, realisatie en onderhouden van elektrotechnische, mechanische installaties en laboratorium equipment. De producten en diensten vinden wereldwijd hun afzet in de medische, bio-proces-, chemische, farmaceutische en voedingsmiddelensector en diverse onderwijsinstellingen. TS Group Holland beschikt over een eigen fabriek in Buren, het hart van het bedrijf. Dankzij de 24/7 dienstverlening kunnen snel, op maat gemaakte, kwalitatief hoge oplossingen worden gerealiseerd.

CNC besturingen
Morris Solutions ziet duidelijke raakvlakken tussen het retrofitten van kantbanken enerzijds en snijmachines anderzijds. Bij beide machines valt vooral veel winst te behalen door het moderniseren van de besturing. Hiervoor werkt Morris Solutions samen met ESAutomotion, producent van CNC besturingen  voor plaatbewerkingsmachines. Deze Italiaanse producent ontwikkelt niet alleen besturingen voor kantbanken, maar ook voor andere plaatbewerkingsmachines en levert daarbij ook goede ondersteuning.

Bron: Metaalnieuws.nl

Morris Solutions BV is een jong bedrijf met zowel nationale als internationaal ervaring in de wereld van de plaatbewerkingmachines. Gespecialiseerd is het retrofitten, reviseren, modificeren en engineeren van CNC kantbanken en guillotinescharen. Wij staan garant voor professionaliteit en deskundigheid voor wat betreft de wereld van de plaatbewerking machines. Morris Solutions is specialist in kantbanken en scharen. We stoppen niet alleen hier, want waar technologie is, daar is vraag naar oplossingen. Door de grote deskundigheid is Morris Solutions in staat de juiste diagnose te stellen en uw machine of machinepark snel weer productief te maken. Benieuwd naar uw mogelijkheden? Bel met Grytsje de Jong op 06 5369 8009 of neem contact op via onze contactpagina.