24HR SERVICE: +31 (0)513 43 73 16 // Morris Solutions is THE number 1 in retrofitting press brakes en guillotine shears

Morris Solutions opent centrum voor retrofitten van kantbanken

Morris Solutions opent centrum voor retrofitten van kantbanken

Morris Solutions opent in maart 2015 een centrum voor het retrofitten van kantbanken. Dit wordt gevestigd in Joure en het is volgens Morris Giaccone en Grytsje de Jong de logische consequentie van het succes van hun bedrijf.

Sinds de eerste presentatie op METAVAK Gorinchem eind vorig jaar en op de Techni-Show afgelopen voorjaar heeft Morris Solutions een groot aantal kantbanken voorzien van met name een nieuwe besturing en/of een laser vingerbeveiligingsysteem. Het nieuwe centrum biedt straks alle ruimte om klanten te informeren over alle mogelijkheden en producten die er zijn om oude kantbanken productiever en veiliger te maken.

Oudere, maar mechanisch nog goede kantbanken voorzien van een hogere productiviteit en meer veiligheid voor een betaalbare prijs. Dat is de filosofie van Morris Solutions. En dat slaat aan. Wie het twitteraccount van het bedrijf van Morris Giaccone en Grytsje de Jong bekijkt, ziet een imposante hoeveelheid opknapbeurten, die dit jaar zijn uitgevoerd.

Morris Solutions richt zich op de oudere machines en verricht retrofits op alle merken kantbanken en scharen. Het frame van deze machines is meestal nog heel goed, alleen de elektronica en andere componenten zijn verouderd. Door die te vervangen kan het prestatieniveau van een oude machine sterk worden verbeterd. Ook houdt Morris zich bezig met het herbekabelen van de elektrische kast naar de huidige normen, de complete ombouw van machines, automatisering van het productieproces, het programmeren van PLC’s en bijvoorbeeld het repareren of vernieuwen van achteraanslagen. Door dit alles krijgt de klant een bijna nieuwe kantbank voor een aantrekkelijk kostenplaatje. “Dit is een concept dat past in de huidige tijd”, zegt Grytsje de Jong. “Veel bedrijven zijn immers op zoek naar mogelijkheden om hun productiecapaciteit te verbeteren zonder al te grote investeringen.”
Naast kennis van kantbanken en scharen, waardoor hij de retrofits goed kan uitvoeren, beschikt Morris Giaccone over een breed assortiment aan producten om bestaande kantbanken en scharen te verbeteren. Hij maakt hoofdzakelijk gebruik van producten van Italiaanse makelij, die zich in zijn geboorteland reeds hebben bewezen, zoals nieuwe CNC besturingen en veiligheidsafschermingen.

Alles demonstreren en testen
In het nieuwe retrofitcentrum dat in maart wordt geopend heeft hij straks veel meer mogelijkheden om alles wat met het retrofitten van kantbanken te maken heeft onder de aandacht van de markt te brengen “Als we naar een klant gaan of op een beurs staan, kunnen we natuurlijk niet alle besturingen en veiligheidsproducten laten zien. Dat is jammer, want de mogelijkheden zijn groot. Straks kunnen we onze klanten naar joure laten komen om alles te  demonsteren en testen uit te voeren met besturingen nieuwe linialen, aandrijvingen et cetera. Zo kan de klant de juiste keuze maken voor de onderdelen om zijn kantbank te updaten.”
De sleutels van het pand worden deze maand overgedragen. Een toevallige, maar wel prettige bijkomstigheid is dat het aan de buitenzijde reeds de oranje en zwarte bedrijfskleuren van Morris Solutions heeft. Binnen moet alles nog worden ingericht, waarna het centrum in maart zal worden geopend met een open dag voor relaties en klanten.
Morris Solutions vertegenwoordigt in het nieuwe centrum producten van diverse fabrikanten, elk merk exclusief voor Nederland of de Benelux. Allereerst is dat ESAutomotion, producent van CNC besturingen voor plaatbewerkingsmachines. Daarnaast Givi Misure (linealen), Elcon CC motoren en drivers. Ook heeft Morris Solutions  laser vingerbeveiligingssystemen en achteraanslagen.

Morris Anglecheck
Het kost Morris Giaccone en Grytsje de Jong weinig moeite om leveranciers te vinden. Want het imago van hun bedrijf is sterk veranderd door de uitvinding van de Morris Anglecheck, de handschoen waarin een hoekmeetsensor geïntegreerd die draadloos communiceert met de besturing van de afkantpers. Door de plaat vast te pakken, controleert de handschoen automatisch of de gebogen hoek correct is. Het is een technologie, die veiligheid, precisie en kortere cyclustijden combineert. “Hierdoor heeft men vertrouwen in ons. Leveranciers zeggen ons: als je de knowhow hebt om zoiets te maken, kun je mij ook goed vertegenwoordigen.”
Het gaat goed met de Anglecheck, die afgelopen voorjaar op de Techni-Show werd bekroond met een aanmoedigingsprijs. Toen was het nog een prototype, inmiddels is hij samen met ESAutomotion doorontwikkeld. De handschoen is nu gereed voor industriële toepassing.
ESAutomotion gaat de handschoen nu verkopen op de internationale markt. Hij is al gepresenteerd op de Euroblech en beurzen in Shanghai, Brazilië en Portugal.
Morris Giaccone heeft diverse ideeën om nog veel meer te doen met de handschoen. “Maar dat komt in 2016. Want dan willen we weer iets nieuws presenteren op de Techni-Show.”

 

Bron: Metaalnieuws.nl

Morris Solutions BV is een jong bedrijf met zowel nationale als internationaal ervaring in de wereld van de plaatbewerkingmachines. Gespecialiseerd is het retrofitten, reviseren, modificeren en engineeren van CNC kantbanken en guillotinescharen. Wij staan garant voor professionaliteit en deskundigheid voor wat betreft de wereld van de plaatbewerking machines. Morris Solutions is specialist in kantbanken en scharen. We stoppen niet alleen hier, want waar technologie is, daar is vraag naar oplossingen. Door de grote deskundigheid is Morris Solutions in staat de juiste diagnose te stellen en uw machine of machinepark snel weer productief te maken. Benieuwd naar uw mogelijkheden? Bel met Grytsje de Jong op 06 5369 8009 of neem contact op via onze contactpagina.