24HR SERVICE: +31 (0)513 43 73 16 // Morris Solutions is THE number 1 in retrofitting press brakes en guillotine shears

Retrofitten van kantbanken en plaatscharen

Retrofitten van kantbanken en plaatscharen

Op de vakbeurs METAVAK in Gorinchem presenteerde zich onlangs een nieuw, jong en fris gezicht aan de Nederlandse plaatbewerkingsindustrie: het Italiaans/Friese bedrijf Morris Solutions, specialist in het retrofitten van kantbanken en plaatscharen. “We lossen problemen op en bieden wat extra’s”, zegt Morris Giaccone (30), die samen met zijn partner Grytsje de Jong (24) met dit bedrijf is begonnen.

Morris heeft veel ervaring met kantbanken en guillotinescharen doordat hij jaren heeft gewerkt bij twee grote, internationaal opererende machinefabrikanten. Het ontwikkelen, produceren, installeren, engineeren en verlenen van service aan deze machines kent voor hem weinig geheimen. “Ik snap de logica van een kantbank en een schaar”, zegt Morris. “Dat is de basiskennis die je nodig hebt voor een goede retrofit.”

In dienst van zijn voormalige werkgevers is Morris diverse malen in Nederland geweest om als servicemanager te assisteren op de Techni-Show. Zo leerde hij ook Grytsje de Jong kennen. Twee jaar geleden zijn ze in Italië voor zichzelf begonnen met een eigen servicebedrijf. Dat draait nu heel behoorlijk en de zaken worden daar waargenomen door een collega. Daarmee hebben Morris en Grytsje de handen vrij om met Morris Solutions ook in Nederland actief te zijn. Het duo opereert van uit Oudehorne (Fr). Om bekendheid te krijgen voor hun bedrijf hebben ze deelgenomen aan METAVAK en zijn ze in maart volgend jaar present op de Techni-Show in Utrecht.

Nieuwe elektronica
Morris Solutions focust zich op de markt van de oudere machines en verricht retrofits op alle merken kantbanken en scharen. “Het frame van deze machines is meestal nog steeds heel goed”, aldus Morris. “Alleen de elektronica en andere componenten zijn verouderd. Door nieuwe elektronica op de machine te plaatsen en waar nodig onderdelen te vervangen heeft de klant een bijna nieuwe kantbank maar voor een veel lager kostenplaatje. Dit is een concept dat volgens ons past in de huidige tijd. Veel bedrijven zijn immers op zoek naar mogelijkheden om hun productiecapaciteit te verbeteren zonder al te grote investeringen.”

Naast kennis van kantbanken en scharen, waardoor hij de retrofits goed kan uitvoeren, beschikt Morris over een breed assortiment aan producten om bestaande kantbanken en scharen te verbeteren. Hij maakt hoofdzakelijk gebruik van producten van Italiaanse makelij, die zich in zijn geboorteland reeds hebben bewezen, zoals nieuwe CNC besturingen en veiligheidsafschermingen.
Ook een herbekabeling van de elektrische kast naar de huidige normen kan worden gerealiseerd. Verder houdt Morris zich bezig met de reparatie van oude/nieuwe CNC besturingen, de complete ombouw van machines, automatisering van het productieproces, het programmeren van PLC’s en bijvoorbeeld het repareren of vernieuwen van achteraanslagen. Ook worden trainingen voor CNC besturingen verzorgd.

Innovatief hoekmeetsysteem
Zelf ontwikkelt Morris Solutions ook producten. Zo is een opmerkelijk hoekmeetsysteem ontwikkeld voor kantbanken, dat geïntegreed is in een werkhandschoen. Het systeem communiceert wireless met het CNC besturingssysteem van de kantbank voor informatie over de hoekcorrectie. Morris legt uit: “Deze innovatie, de Morris Anglecheck, is een integratie tussen hightech en veiligheid op het werk. In de handschoen is aan de binnenzijde van de wijsvinger een sensor geplaatst die in staat is om de hoek te meten die verkregen is na het kantproces van de kantbank. Het systeem bevat ook een integratie met wireless technology met een software protocol dat in staat is om informatie uit te wisselen met het CNC besturingssysteem. Morris Anglecheck is een systeem dat een integratie maakt tussen automatische hoekcorrectie en veiligheid en het is een doelgerichte verbetering in het productieproces. Een kantbank operator werkt hiermee sneller, nauwkeuriger en veiliger.”

Morris Solutions presenteert de Anglecheck op de Techni-Show en dingt met dit product mee naar de Techni-Show Innovatie Awards.

Morris Solutions BV is een jong bedrijf met zowel nationale als internationaal ervaring in de wereld van de plaatbewerkingmachines. Gespecialiseerd is het retrofitten, reviseren, modificeren en engineeren van CNC kantbanken en guillotinescharen. Wij staan garant voor professionaliteit en deskundigheid voor wat betreft de wereld van de plaatbewerking machines. Morris Solutions is specialist in kantbanken en scharen. We stoppen niet alleen hier, want waar technologie is, daar is vraag naar oplossingen. Door de grote deskundigheid is Morris Solutions in staat de juiste diagnose te stellen en uw machine of machinepark snel weer productief te maken. Benieuwd naar uw mogelijkheden? Bel met Grytsje de Jong op 06 5369 8009 of neem contact op via onze contactpagina.