24HR SERVICE: +31 (0)513 43 73 16 // Morris Solutions is THE number 1 in retrofitting press brakes en guillotine shears

Super retrofit voor de kantbank

Super retrofit voor de kantbank
Op een LVD kantbank van 4 meter met negen assen demonstreert Morris Solutions alle mogelijkheden om een kantbank te retrofitten.

Op een LVD kantbank van 4 meter met negen assen demonstreert Morris Solutions alle mogelijkheden om een kantbank te retrofitten.

Hoe geef je je oude kantbank, die mechanisch nog dik in orde is, een super retrofit? Met een hoekmeetsysteem, een led-balk die aangeeft waar de tooling moet worden geplaatst, een laser veiligheidssysteem en een besturing met de mogelijkheid om offline te programmeren. Retrofitspecialist Morris Solutions zal dit allemaal live demonstreren op de TechniShow.

Morris Solutions is terug in de Jaarbeurs. Morris Giaccone en Grytsje de Jong beleefden hier in 2014 de doorbraak met hun bedrijf, toen ze de aanmoedigingsprijs van de TechniShow Innovation Awards kregen voor hun zelf ontwikkelde Anglecheck. In deze handschoen is een hoekmeetsensor geïntegreerd die draadloos communiceert met de besturing van de afkantpers. Door de plaat vast te pakken, controleert de handschoen automatisch of de gebogen hoek correct is. Morris Solutions liet daarmee zien wat het in zijn mars heeft. Sindsdien heeft het bedrijf zich sterk doorontwikkeld. Jaarlijks worden er 50 à 60 kantbanken geretrofit. Daarbij is veel kennis en ervaring opgedaan. Bovendien zijn er steeds meer opties om van een kantbank weer een eigentijdse machine te maken.

Evolutie Anglecheck
Morris Solutions demonstreert al deze mogelijkheden op een LVD kantbank van 4 meter met negen assen. Dat is allereerst de Anglecheck, die een evolutie heeft doorgemaakt. Het is geen handschoen meer, maar een draagbaar hoekmeetsysteem, waarmee nauwkeurige buigingen en kortere cyclustijden kunnen worden gerealiseerd. Daarnaast zal de kantbank uitgerust zijn met een led-balk. De ledverlichting maakt het de operator gemakkelijk, door precies aan te geven waar de tooling moet staan en wat de beste plaats is om te buigen. “Tot dusverre wordt zo’n balk alleen toegepast op nieuwe kantbanken”, zegt Morris Giaccone. “Maar nu is hij ook beschikbaar om een oude kantbank te moderniseren.”

Offline programmeren
Voorts is de bank voorzien van laser veiligheidssysteem van Lazersafe, de nieuwste ESA besturing met 21 inch beeldscherm en een 3D offline systeem waarmee offline kan worden geprogrammeerd. Want dat is ook bij oude kantbanken de toekomst. Zo is Morris momenteel bezig met een retrofit bij een klant, die vijf kantbanken heeft. Twee daarvan zijn al geretrofit en uitgerust met deze nieuwe besturing en programmeersoftware. Deze klant kan binnenkort vanaf een station op zijn kantoor vijf kantbanken tegelijk programmeren. “De kantbank die we op de TechniShow demonsteren is de best uitgeruste machine die ik kan bieden”, zegt Morris Giaccone. “We laten hiermee zien hoe sterk we zijn gegroeid in onze mogelijkheden om klanten voor een aantrekkelijke prijs aan een machine te helpen, waarmee ze weer vele jaren vooruit kunnen.”

Morris Solutions BV is een jong bedrijf met zowel nationale als internationaal ervaring in de wereld van de plaatbewerkingmachines. Gespecialiseerd is het retrofitten, reviseren, modificeren en engineeren van CNC kantbanken en guillotinescharen. Wij staan garant voor professionaliteit en deskundigheid voor wat betreft de wereld van de plaatbewerking machines. Morris Solutions is specialist in kantbanken en scharen. We stoppen niet alleen hier, want waar technologie is, daar is vraag naar oplossingen. Door de grote deskundigheid is Morris Solutions in staat de juiste diagnose te stellen en uw machine of machinepark snel weer productief te maken. Benieuwd naar uw mogelijkheden? Bel met Grytsje de Jong op 06 5369 8009 of neem contact op via onze contactpagina.