24HR SERVICE: +31 (0)513 43 73 16 // Morris Solutions is THE number 1 in retrofitting press brakes en guillotine shears

Triple retrofit bij MZAllpro

Triple retrofit bij MZAllpro

Binnen een jaar tijd heeft Morris Solutions drie hydraulische kantbanken geretrofit bij metaalzetterij MZAllpro in Waalwijk. “Een enorm interessante investering”, zegt directeur Henk Reijnders. “We kunnen deze banken weer zeker 10 jaar gebruiken.”

Het gaat om twee kantbanken van LVD en een van Safan. MZAllpro zet deze machines in voor de productie van duurzame gevelbekleding. Technisch zijn ze nog prima in orde; de metaalstructuur is solide en daar mankeert na vele jaren gebruik nog niks aan. “Als ik kijk naar de hydraulische kantbanken in het algemeen, dan is daar op technisch vlak in de afgelopen 30 jaar eigenlijk niets aan ontwikkeld”, zegt Reijnders. “De banken van 30 jaar geleden zijn exact hetzelfde als de machines die nu worden gebouwd. Onze banken waren bovendien in een prima staat omdat ze altijd goed zijn onderhouden. Het probleem was alleen de oude besturing. Een harddisk uit jaren 90 gaat op zeker moment gewoon kapot en daar is geen vervanging meer voor beschikbaar.”

ESA besturingen
MZAllpro heeft dit probleem laten oplossen door Morris Solutions. De Friese specialist in het retrofitten, reviseren, modificeren en engineeren van kantbanken en guillotinescharen heeft allereerst een van de LVD kantbanken onderhanden genomen. Hierbij is een deel van de elektronica vervangen en er is een nieuwe ESA 640 besturing van de Italiaanse fabrikant Esautomation opgezet. Tevens is de kantbank uitgerust met Lasersafe, waarmee de veiligheid is verhoogd. Met de twee andere kantbanken is vervolgens precies hetzelfde gebeurd: deze hebben een nieuwe ESA 630 besturing gekregen.
Daarmee zijn alle drie machines weer up to date. “De vervanging van de oude besturingen door moderne versies is echt een voordeel”, zegt Reijnders. “Allereerst gaat het programmeren nu veel sneller. Verder is een LVD besturing uit het midden van de jaren negentig ontzettend complex, die begrepen nog maar twee van onze medewerkers. Met de nieuwe besturingen kan iedereen werken. Bovendien hebben alle drie banken nu dezelfde besturing, waardoor de medewerkers makkelijker uitwisselbaar zijn.
Het werken met de nieuwe besturingen is makkelijk. Ze zijn voorzien van een Nederlandstalige handleiding en bovendien hebben de medewerkers van MZAllpro een training gehad. “Na de installatie geven we altijd een training”, zegt Grytsje de Jong van Morris Solutions. “En het maakt niet uit hoe lang die duurt. We gaan pas weg als iedereen het snapt en er mee kan werken. Daar gaat het om.”

Henk Reijnders is tevreden met het resultaat. “De prijs was interessant en de service is prima. Morris Solutions heeft nu ook de service aan deze kantbanken overgenomen.”
In het machinepark van MZAllpro staan nog drie kantbanken. “Deze machines komen nog niet in aanmerking voor een retrofit, want die zijn een stuk moderner. Maar we hebben hier nog wel een schaar staan. Dat is eigenlijk precies hetzelfde verhaal: technisch nog een prima machine, alleen de besturing is problematisch. Ook dat is zeker interessant voor een retrofit.”

Morris Solutions BV is een jong bedrijf met zowel nationale als internationaal ervaring in de wereld van de plaatbewerkingmachines. Gespecialiseerd is het retrofitten, reviseren, modificeren en engineeren van CNC kantbanken en guillotinescharen. Wij staan garant voor professionaliteit en deskundigheid voor wat betreft de wereld van de plaatbewerking machines. Morris Solutions is specialist in kantbanken en scharen. We stoppen niet alleen hier, want waar technologie is, daar is vraag naar oplossingen. Door de grote deskundigheid is Morris Solutions in staat de juiste diagnose te stellen en uw machine of machinepark snel weer productief te maken. Benieuwd naar uw mogelijkheden? Bel met Grytsje de Jong op 06 5369 8009 of neem contact op via onze contactpagina.