Kies voor retrofitten!

Retrofitting gaat verder dan refurbishen. Net als bij refurbishen voelt een geretrofitte machine als nieuw aan, maar je hebt de mogelijkheid om nieuwe functies of andere onderdelen toe te voegen zodat de machine aan al je eisen voldoet.

Wil je je vertrouwde machine moderniseren of repareren? Retrofitting is een fantastisch idee. Wij retrofitten verschillende typen machines zoals kantbanken, plaatwalsen, doornbuigmachines en snijmachines en werken met Italiaanse en Nederlandse merken die we van voor tot achter kennen.

1. Demonteren

Tijdens de demontage controleren we alle componenten die we vooraf besproken hebben te zullen behouden, vervangen of reviseren, tijdens het proces houden we de klant op de hoogte van eventuele bijzonderheden. Alles wordt in de juiste staat gebracht om het nieuwe en gereviseerde zuiver en correct te monteren.

Scroll

2. Visuele update

In overleg met de klant wordt desgewenst de machine voorzien van een nieuwe verflaag. Worden de kappen en afschermingen hersteld of vervangen. Ook worden eventuele aanpassingen gedaan om de nieuwe onderdelen te kunnen monteren.

Scroll

3. Upgrade software/ hardware

Alle nieuwe componenten voor de retrofit worden vakkundig geplaatst en aangesloten. Denk hierbij aan de componenten in de elektrische kast, de nieuwe bedieningsmodules, meetsystemen, encoders en eventuele gereviseerde onderdelen zoals ventielen en cilinders, maar bijvoorbeeld ook volledige nieuwe (achter) aanslagen, buighulpen, hoekmeetsystemen enzovoort.
Volgende stap

4. Veiligheidssystemen

Tijdens de retrofit worden de bestaande veiligheidssystemen die aanwezig moesten zijn tijdens afgifte van de machine. (machine conformiteit bij levering) getoetst gecontroleerd en behouden. Ook worden nieuwe veiligheidssystemen geadviseerd en in overleg aangeboden, zodat de machine voldoet aan de huidige machine standaard. Al onze geleverde componenten voldoen aan de huidige veiligheidsrichtlijnen. We werken nauw samen met een veiligheidsinstituut die ons hierin adviseert. Ook is het mogelijk om de machine te laten toetsen aan de hand van een Risicoanalyse.
Bekijk de voordelen

5. Opleiden en opleveren

Als alles gereed is en de machine volledig is afgesteld en getest, voorzien we de machine bedieners van een volledige opleiding in het programmeren en werken met de machine. Optioneel voorzien we ook extra uitleg voor technisch personeel met betrekking tot onderhoud en service aan de machine en de nieuwe componenten. en indien aanwezig de opleiding voor de werkvoorbereiding met betrekking tot offline software. Wanneer dit alles is gedaan wordt de machine officieel opgeleverd.
Bekijk de voordelen

De voordelen van retrofitten

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Dankzij retrofitting voldoet jouw vertrouwde machine weer aan alle veiligheidseisen..

Retrofitting kost een fractie van een nieuwe machine, maar een geretrofitte machine voelt als nieuw aan.

Retrofitting is duurzaam: we gebruiken het frame van de oude machine, dat zwaar is uitgevoerd en heel lang mee kan. Vervolgens kunnen we de machine aanpassen aan jouw wensen.

Veel onderdelen van bijvoorbeeld oudere kantbanken zijn niet meer te krijgen of zijn erg duur. Dankzij retrofitting ben je niet meer afhankelijk van de originele fabrikant van de machine voor onderdelen en functies.

Wij zijn uniek in dat we een eigen opslag voor onderdelen hebben. We hoeven onderdelen dus niet te bestellen. Retrofitting gaat daarom snel en dit betekent een minimaal productieverlies.

Wij zijn uniek in dat we een eigen opslag voor onderdelen hebben. We hoeven onderdelen dus niet te bestellen. Retrofitting gaat daarom snel en dit betekent een minimaal productieverlies.

Grytsje de Jong

Advies en ondersteuning

Interesse in informatie over een kantbank?
Of direct een passende oplossing voor uw vraagstuk?

Binnen 24 uur een reactie of voorstel