Veiligheidssystemen

Uw machine weer veilig gebruiken

Bent u in het bezit van een verouderde (plaat)bewerkingsmachine die niet meer aan de huidige veiligheidseisen voldoet? Overweegt u om een nieuwe machine aan te schaffen, maar wilt u de hoge kosten vermijden? Bij Morris Solutions bieden wij de oplossing: het retrofitten van uw (plaat)bewerkingsmachine

Met onze retrofit oplossingen kunnen wij uw machine moderniseren en upgraden, waardoor deze weer voldoet aan de laatste technologische ontwikkelingen en veiligheidseisen. Hierdoor kunt u uw machine weer veilig gebruiken, zonder de hoge kosten van een geheel nieuwe machine.

Onze service bestaat uit een grondige inspectie en analyse van uw machine om de beste retrofit oplossing te vinden. Vervolgens installeren wij de retrofit oplossing op een professionele en veilige manier, zodat u uw machine weer veilig en efficiënt kunt gebruiken.

Wij staan voor kwaliteit, betrouwbaarheid en service. Bij Morris Solutions bent u verzekerd van duurzame en toekomstgerichte oplossingen voor uw (plaat)bewerkingsmachine. Neem contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen om uw machine weer veilig te kunnen gebruiken.

Welke veiligheidsoplossingen bieden wij?

Onze retrofit oplossingen omvatten onder andere noodstop-systemen, beschermkappen, lichtschermen, veiligheidsmatten en veiligheidsdeuren. Al deze systemen zijn ontworpen om de veiligheid van de operator te waarborgen en om de kans op ongevallen te verminderen.

Onze veiligheidssystemen zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan de geldende normen en voorschriften. Wij werken samen met gerenommeerde leveranciers van veiligheidssystemen om ervoor te zorgen dat onze klanten de best mogelijke oplossingen krijgen.

Door uw machines te retrofitten met onze veiligheidssystemen, kunt u er zeker van zijn dat uw operators veilig kunnen werken en dat uw machines voldoen aan de laatste veiligheidsnormen.

Lazersafe

Het Lazersafe veiligheidssysteem beschermt de kantbank operator voor het bekneld raken tussen het machineframe en de bewegende balk van de kantbank. De zender en ontvanger worden op het bewegende gedeelte van de machine geplaatst. Wanneer tijdens de ijlgang de straal onderbroken wordt, zal de beweging van de balk meteen gestopt worden.

De stoptijd wordt elke morgen gecontroleerd tijdens het opstarten van de machine, zodat de balk ten aller tijde tijdig stopt. De Lazersafe bewaakt de zonde rond de matrijs, dus het knelgevaar.

De module integratie van de Lazersafe, beveiligt uw machine en bewaakt alle in- en uitgangen op onveilige situaties

Morris Solutions installeert ook lichtschermen voor inloopbeveiliging voor de achterzijde van kantbanken of plaatscharen.

Wij zijn een officiële Retrofit Dealer voor Lazersafe systemen in de Benelux

Merlino

Merlino Optische valbewaking RED4-RL is een systeem welke in het werkgebied van de buiging de klemzone bewaakt, wanneer de optische bundel onderbroken wordt, worden alle (snelle) sluitbewegingen direct gestopt. Dit systeem is een eenvoudige en economische gunstige manier om uw machine te voorzien van de huidige veiligheidseisen.

De eenvoud van installatie, gecombineerd met de verbindingssnelheid, evenals de twee verschillende veiligheidscategorieën, maken RED4-RL het ideale onderdeel voor verschillende toepassingen en garanderen een altijd adequaat beschermingsniveau.

BEKIJK ONZE RECENTE PROJECTEN

Haco Schaar met DELEM DAC-360T besturing

LVD kantbank met ESA630 besturing en Lazersafe

Darley Kantbank met Delem DA-58T besturing

Grytsje de Jong

Advies en ondersteuning

Interesse in informatie over een kantbank?
Of direct een passende oplossing voor uw vraagstuk?

Binnen 24 uur een reactie of voorstel