OVER MORRIS SOLUTIONS

Wie zijn wij?

Wij zijn een jong en groeiend bedrijf gespecialiseerd in retrofitting van alle merken kantbanken, maar ook andere machines als plaatwalsen, doornbuigmachines en snijmachines. In Nederland zijn we marktleider. Staat jouw machine stil? Of wil je deze moderniseren? Met onze retrofit brengen we jouw machine naar 2023. Hierbij kijken we samen naar wat je nodig hebt. Nieuwe functies? Een nieuw besturingssysteem? Betere veiligheid? Alles is mogelijk. En dat voor een fractie van de prijs van een nieuwe. Én met een snelle levertijd want wij hebben een grote voorraad onderdelen.

Servizio

Service bieden zodat jij tevreden bent, dat vinden wij het meest belangrijk. Jouw belang staat daarom voorop. Wij zorgen ervoor dat je snel weer aan de slag kunt. Met een minimum aan productieverlies omdat wij alle onderdelen op voorraad hebben. We staan 24 uur per dag voor je klaar, ook als we jouw machine al geleverd hebben. Noord-Italië is groot in kwalitatieve metaalbedrijven en wij werken op dezelfde manier. Dankzij onze Italiaanse creativiteit en vindingrijkheid vinden we namelijk altijd een oplossing voor jouw probleem. Bovendien kom je nooit voor verrassingen te staan omdat we werken met een all-in fee.

Innovazione

Innoveren zit ons in het bloed. Zo heeft Morris de Morris Anglecheck uitgevonden, een handschoen met een hoekmeetsensor die automatisch controleert of de gebogen hoek goed is. Deze handschoen won de aanmoedigingsprijs op de Techni-show en is inmiddels door ESAutomotion op de markt gebracht.

Onze professionals

Roger
sales manager

Daniele
installateur

Marcelo
all-round medewerker

Morris
directeur

Michele
installateur

Stefano
installateur

Elmira
administratie

Grytsje
directeur

Ons verhaal

Ons bedrijf is een verhaal over liefde. Liefde tussen de twee oprichters, maar ook over liefde voor het vak. Wij vinden het zonde om je vertrouwde kantbank, plaatwals, knipschaar of snijmachine weg te doen als deze niet meer voldoet. Een beetje liefde voor deze machines en ze werken weer als nieuw. Wij kennen deze machines van onder tot boven en geloven dat retrofitten de beste optie is: je machine is weer veilig en voldoet aan al je eisen. Maar je weet precies wat je van je machine kan verwachten. En dat voor een fractie van de kosten van een nieuwe.

Video afspelen

Het verhaal van Morris Solutions is begonnen in 2010. De Italiaanse Morris en Nederlandse Grytsje ontmoetten elkaar toevallig op een vakbeurs. Morris stond daar vanwege zijn werk bij een fabrikant van kantbanken en Grytsje hielp haar buurman. Van dit ene toeval kwam het ander en ze kregen een relatie. Toen ze in Italië woonden namen ze uiteindelijk de stap: een eigen onderneming in de service van kantbanken. Eerst nog in Italië, maar later ook in Nederland.

In het begin sleutelden Morris en Grytsje samen aan machines. Het bedrijf groeide snel en ze besloten om hun activiteiten vooral in Nederland voort te zetten. Daarom openden ze in 2015 het huidige pand in Joure. Inmiddels werkt er een internationaal team, waaronder meerdere Italiaanse vrienden van Morris. We werken daarom als een Italiaanse familie samen en zijn een hechte club van collega’s en vrienden geworden.

Onze toekomst ziet er rooskleurig uit. We groeien en we bouwen een nieuw, groter pand in Joure zodat we ook de echt grote machines op onze eigen locatie kunnen ombouwen. Daarnaast bouwen we ons huidige pand om tot showroom. Zo kunnen we onze klanten laten ervaren hoe goed een geretrofitte kantbank met nieuwe onderdelen werkt. 

BEKIJK ONZE RECENTE PROJECTEN

Haco Schaar met DELEM DAC-360T besturing

LVD kantbank met ESA630 besturing en Lazersafe

Darley Kantbank met Delem DA-58T besturing

Grytsje de Jong

Advies en ondersteuning

Interesse in informatie over een kantbank?
Of direct een passende oplossing voor uw vraagstuk?

Binnen 24 uur een reactie of voorstel