24HR SERVICE: +31 (0)513 43 73 16 // Morris Solutions is THE number 1 in retrofitting press brakes en guillotine shears

Na Morris Anglecheck is er nu Superglasses

Na Morris Anglecheck is er nu Superglasses

Morris Giaccone, de man achter Morris Solutions, de retrofitspecialist van kantbanken uit Joure, verrast de plaatwerksector opnieuw met een opmerkelijke innovatie. Was het een aantal jaren geleden een handschoen (Morris Anglecheck) waarmee hij opzien baarde, nu heeft hij een bijzondere bril (Superglasses) ontwikkeld.

Morris Giaccone demonstreert hoe hij met de Superglasses een 2D tekening vanaf papier of computerscherm omzet in een CNC programma en dit in de besturing van een kantbank laadt.

Deze bril – voorzien van een camera, sensoren en een draadloze verbinding met een slim softwaresysteem – zet een 2D tekening vanaf papier of het extra beeldscherm dat bij steeds meer kantbanken naast de besturing hangt, moeiteloos om in een CNC programma en laadt dit automatisch in de kantbankbesturing. Morris Solutions demonstreerde een prototype van Superglasses onlangs op METAVAK. Dit concept past wat Morris Giaccone betreft in de evolutie van 2D naar 3D programmeren. Er wordt nu nog veelal in 2D geprogrammeerd op kantbanken, maar bedrijven kunnen al kiezen voor 3D. Superglasses is een alternatief, waarvoor kantbankoperators eveneens kunnen kiezen. “Dit is een mooie ontwikkeling omdat mensen niet meer hoeven te tekenen in het CAM-systeem of in de besturing van de kantbank”, zegt hij. “Een bril is de slimste tool die iemand kan hebben. Hij beschermt de ogen en is op deze manier tevens functioneel.”

De Italiaanse Fries is er een jaar mee aan het ontwikkelen geweest en heeft daarbij voortgeborduurd op de informatie die hij al verzamelde bij de ontwikkeling van de handschoen met hoekmeetsensor, waarmee hij in 2014 een aanmoedigingsprijs won bij de TechniShow Innovation Awards. Dat concept heeft hij verkocht aan de Italiaanse fabrikant Esautomotion, die de technologie van deze Morris Anglecheck heeft overgenomen en doorontwikkeld. Morris Giaccone is een liefhebber van technologie, die het leuk vindt om zo veel tijd te steken in innovatieve ontwikkelingen, terwijl hij het daarnaast toch hartstikke druk heeft met zijn retrofitwerkzaamheden. Er is bovendien een goede reden voor: “Ik wil hiermee laten zien dat Morris Solutions een bedrijf is dat out of the box kan denken en grote kennis heeft op het gebied van kantbanken. Als mijn klanten zien dat we dit soort dingen kunnen maken, zullen ze er vertrouwen in hebben dat ik ook hun machine beter kan maken.”

Bron: Metaalnieuws

 

Morris Solutions BV is een jong bedrijf met zowel nationale als internationaal ervaring in de wereld van de plaatbewerkingmachines. Gespecialiseerd is het retrofitten, reviseren, modificeren en engineeren van CNC kantbanken en guillotinescharen. Wij staan garant voor professionaliteit en deskundigheid voor wat betreft de wereld van de plaatbewerking machines. Morris Solutions is specialist in kantbanken en scharen. We stoppen niet alleen hier, want waar technologie is, daar is vraag naar oplossingen. Door de grote deskundigheid is Morris Solutions in staat de juiste diagnose te stellen en uw machine of machinepark snel weer productief te maken. Benieuwd naar uw mogelijkheden? Bel met Grytsje de Jong op 06 5369 8009 of neem contact op via onze contactpagina.